El dia 30 de novembre de l'any 2000 el comitè de la UNESCO, reunit a la ciutat australiana de Cairns, va decidir atorgar al conjunt arqueològic de Tàrraco el reconeixement de Patrimoni Mundial de la Humanitat.
Aquest reconeixement ha de servir per garantir la conservació d'aquests monuments i per donar-los a conèixer internacionalment.
Entre la ciutadania de Tarragona, ha servit per augmentar el nivell de coneixement, orgull i respecte per la seva ciutat.
El conjunt arqueològic de Tàrraco és reconegut també com una de les 7 meravelles de Catalunya. Al 2015 és declarat Valor Universal Excepcional.
El conjunt arqueològic de Tàrraco està format per 14 elements distribuïts en quatre municipis. Al terme municipal de Tarragona hi trobem les muralles romanes, el recinte de culte imperial, la plaça de representació del fòrum provincial, el circ, el fòrum de la colònia, el teatre romà, l’amfiteatre amb la basílica visigòtica i l’església romànica de Santa Maria del Miracle, la necròpolis paleocristiana, l’aqüeducte de les Ferreres, la torre dels Escipions i la pedrera del Mèdol. Al municipi de Constantí tenim el conjunt monumental de Centcelles; al terme municipal d’Altafulla, la vil·la romana dels Munts, i a Roda de Berà, l’arc de Berà.
Tots ells són característics d’una capital de província com va ser l’antiga Tàrraco, una ciutat d’importància excepcional en el desenvolupament de l’urbanisme i de l’estètica de les ciutats romanes, que va servir de model a altres capitals creades arreu de l’Imperi.
© Manel R. Granell
Descobreix la història i la riquesa cultural d'aquesta Ciutat Patrimoni de la Humanitat. Tot el contingut dels diferents recorreguts està disponible en text, àudio i llengua de signes.
Selecciona un recorregut temàtic per visualitzar els continguts!
Ciudades Españolas Patrimonio de la Humanidad
Veureu ubicacions tan emblemàtiques com la Catedral, el Serrallo o l’Aqüeducte de les Ferreres, així com moments de les festes de Sant Magí i Santa Tecla. Una producció conjunta de RTVE i el Grup Ciutats Patrimoni de la Humanitat realitzada en 4K (ultra alta definició).