Skip to main content

EL GRUP CIUTATS PATRIMONI DE LA HUMANITAT D’ESPANYA I PARADORES PRESENTEN LA SEVA OFERTA TURÍSTICA A BARCELONA

Friday, 28 October 2022
Font
Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya

Ambdues institucions han presentat de manera conjunta les novetats en l'oferta turística i cultural de les 15 ciutats en un esdeveniment celebrat a Barcelona

L'acte ha comptat amb la presència del president del Grup i alcalde de Salamanca, Carlos García Carbayo; del director de Vendes i Distribució de Paradores, Juan José González; de l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà; així com del director de Turisme de l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Suñol

El Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya (GCPHE), entitat que reuneix a les 15 ciutats incloses en la Llista del Patrimoni Mundial de la UNESCO, i Paradores de Turisme d’España, cadena hotelera els edificis de la qual son d’interès històric i cultural, han presentat aquest divendres les novetats de la seva oferta turística i cultural en un esdeveniment que s'ha celebrat en el Saló de Cònsols de La Llotja de Mar, a Barcelona.

La presentació de les novetats turístiques, que van ser desenvolupades de manera conjunta per les dues entitats, s'emmarca dins d'un compromís de col·laboració que té per objectiu promocionar, tant a nivell nacional com internacional, les 15 Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya (Alcalá de Henares, Àvila, Baeza, Càceres, Còrdova, Conca, Eivissa, Mèrida, Salamanca, San Cristóbal de la Laguna, Santiago de Compostel·la, Segòvia, Tarragona, Toledo i Úbeda.) i les opcions d'allotjament en els seus històrics paradores.

L'acte, organitzat per totes dues institucions, ha comptat amb la presència del president del Grup i alcalde de Salamanca, Carlos García Carbayo; del director de Vendes i Distribució de Paradores, Juan José González; de l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà; així com del director de Turisme de l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Suñol.

Professionals del sector turístic i cultural, agències i mitjans de comunicació especialitzats han pogut conèixer les propostes de les 15 Ciutats Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, que combinen l'oferta monumental, la gastronomia, els espais naturals i els grans esdeveniments culturals, amb la disponibilitat d'instal·lacions i serveis per a celebració de congressos o reunions d'incentius. El Grup i Paradores han presentat l'àmplia agenda d'activitats culturals planificada per als pròxims mesos, posant en relleu l'excel·lència, la conservació de la tradició i l'estil de vida singular de les 15 destinacions.

El president del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya i alcalde de Salamanca, Carlos García Carbayo, ha destacat que les 15 ciutats són destinacions preferents per a les escapades de tardor i hivern d'enguany i per a les vacances d'estiu de 2023: “Les 15 Ciutats Patrimoni de la Humanitat són destinacions properes i d’èxit assegurat, que representen la marca Espanya a escala global, posicionant-se com a llocs idonis per a una escapada que combini cultura i esdeveniments culturals, patrimoni, naturalesa i gastronomia”.

Per part seva, Juan José González, director de Vendes i Distribució de Paradores, ha afegit que el deure de totes dues institucions és apostar per la sostenibilitat dins d'aquest model turístic. “A més de preservar el patrimoni de les nostres ciutats i establiments, hem de fer-los sostenibles al mateix temps que atractius per al turista, sense deixar de costat l'aportació que suposen per a l'economia i la generació d'ocupació locals”. En opinió de González, les experiències que han de plantejar-se des d'aquestes institucions han de resultar inoblidables per al viatger sense deixar de banda la responsabilitat amb l'entorn i la població local.

A Barcelona, els viatgers tenen la possibilitat d'allotjar-se en dos paradores diferents: Cardona i Vic-Sau. D'altra banda, Tarragona destaca per la seva rica història i origen romà, així com per ser una de les 15 Ciutats Patrimoni de la Humanitat. A més, s'emplaça el Parador de Tortosa, al Castell de la Zuda. En les altres províncies catalanes, Paradores compta amb altres establiments únics: el Parador de Aiguablava, a Girona, i els Paradors de Lleida, La Seu d´Urgell, Artíes i Vielha.

En total, l'hotelera pública compta amb vuit establiments en la comunitat catalana, en una clara aposta per un turisme ple d'experiències en llocs únics.

Una aposta pel turisme sostenible

Tant el Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya com Paradores de Turisme han traçat plans compromesos amb la sostenibilitat i vinculats als Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030. En el seu compromís per protegir les comunitats i la biodiversitat dels enclavaments en què se situen els seus hotels, Paradores ha implantat mesures com l'eliminació del plàstic d'un sol ús en els seus allotjaments, també gestionant recursos i residus de manera eficient. És per això que compten amb un pla per reduir la petjada de carboni dels paradors, a través d'estratègies com el consum d'energia obtinguda de manera 100% renovable. Per part seva, des del GCPHE treballen amb l'objectiu de convertir-se en un exemple a l'hora de preservar el patrimoni històric i l'entorn natural de les 15 ciutats, al mateix temps que es plantegen accions conscients per posar fre al canvi climàtic, innovant en àmbits com l'estalvi energètic i d'aigua o la gestió residual.

Sobre el Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya

El Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya és una associació sense ànim de lucre creada l'any 1993 l'objectiu del qual és actuar de manera conjunta en la defensa del patrimoni històric i cultural de les 15 ciutats que el componen, així promocionar l'oferta turística de les seves destinacions en els mercats nacionals i internacionals. Integren el Grup les ciutats espanyoles els conjunts històrics de les quals han estat inclosos per la UNESCO en la Llista del Patrimoni Mundial: Alcalá de Henares, Àvila, Baeza, Càceres, Còrdova, Conca, Eivissa, Mèrida, Salamanca, San Cristóbal de la Laguna, Santiago de Compostel·la, Segòvia, Tarragona, Toledo i Úbeda.

Sobre Paradores

Paradores és una empresa pública al servei del turisme espanyol des de 1928 amb l'objectiu de promocionar la millor imatge d'Espanya, protegir el patrimoni històric i cultural, i promoure l'economia local i la cura del medi ambient. El seu objectiu és convertir-se en una xarxa d'establiments hotelers basada en un servei de qualitat integral, diferenciat, accessible i personalitzat, compromès amb l'entorn natural, econòmic i històric, amb el qual es pretén potenciar la imatge del turisme espanyol unida a un desenvolupament sostenible.

Onze ciutats del Grup (Alcalá de Henares, Àvila, Càceres, Còrdova, Conca, Mérida, Salamanca, Santiago de Compostel·la, Segòvia, Toledo i Úbeda) compten amb un Parador de Turisme i està en fase de construcció el Parador de Turisme d'Eivissa, al castell de Dalt Vila.