Aller au contenu principal

EL GRUP DE CIUTATS PATRIMONI DE LA HUMANITAT HA REBUT EL PREMI TÀRRACO 2020 PER LA SEVA TASCA A FAVOR DEL PATRIMONI DE TARRAGONA

Vendredi, 04 décembre 2020
Font
Ajuntament de Tarragona

El saló de plens de l’Ajuntament de Tarragona ha acollit l’acte en què l’alcalde Pau Ricomà ha lliurat el guardó al president del Grup i alcalde d’Eivissa, Rafael Ruiz

Al Passeig Arqueològic s’ha descobert una placa commemorativa que el Grup ha lliurat a la ciutat pels 20 anys com a Patrimoni Mundial

Aquest divendres 4 de desembre, el Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya (GCPHE) ha rebut el Premi Tàrraco en reconeixement a la seva tasca a favor del patrimoni de Tarragona. El president del GCPHE i alcalde d’Eivissa, Rafael Ruiz, ha rebut el guardó de mans de l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, en un acte al saló de plens de l’Ajuntament que s’ha pogut seguir en directe a Tarragona Ràdio i a Youtube.

La visita institucional del president del GCPHE a Tarragona amb motiu de la concessió del Premi Tàrraco a l’entitat ha començat amb la recepció per part de l’alcalde de Tarragona i dels consellers de Patrimoni i de Turisme de l’Ajuntament de Tarragona, Hermán Pinedo i Cinta Pastó, a l’alcaldia. L’acte de lliurament del premi s’ha iniciat a les 12 h al saló de plens i ha comptat amb la intervenció dels dos alcaldes i del tinent d’alcalde de Patrimoni, Hermán Pinedo, i l’assistència dels portaveus de la corporació municipal. Finalment, la comitiva s’ha traslladat al Passeig Arqueològic per descobrir-hi una placa commemorativa que el GCPHE ha lliurat a la ciutat de Tarragona amb motiu del 20è aniversari de la declaració del conjunt arqueològic de Tàrraco com a Patrimoni Mundial per part de la Unesco.

Una xarxa de ciutats per afrontar de forma comuna els reptes del present i del futur

Durant l’acte de lliurament del Premi Tàrraco, l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha fet un recorregut per la història de Tarragona com a Patrimoni Mundial i el que va significar per a la ciutat la declaració de l’any 2000, per destacar després la importància de ser una de les quinze úniques ciutats Patrimoni Mundial de l’Estat i l’única de Catalunya. “Formar part del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat –ha afegit– ens suposa una gran oportunitat i el reconeixement del Grup amb el Premi Tàrraco és una mostra d’amistat i de com, en qualsevol de les circumstàncies que puguem viure en el futur, la xarxa de treball i sobretot d’amistat entre ciutats s’ha de mantenir sempre”.

Seguidament, el tinent d’alcalde de Patrimoni, Hermán Pinedo, ha llegit la glossa del premi, en què s’ha destacat el reconeixement a “la defensa del patrimoni històric i cultural de la ciutat de Tarragona mitjançant projectes i propostes comunes que han enriquit el nostre patrimoni; la promoció i la difusió del patrimoni històric de Tarragona; la contribució del Grup a la divulgació, l’accessibilitat i la sostenibilitat de les ciutats patrimoni amb noves estratègies comunes; i el paper fonamental que el Grup ha tingut durant la pandèmia, contribuint a l’activació i la recuperació de la nostra ciutat”.

Finalment, el president del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya i alcalde d’Eivissa, Rafael Ruiz, ha volgut expressar l’honor que suposa per al Grup rebre aquesta distinció i ha destacat els projectes que s’han iniciat per fer front a la pandèmia, sobretot l’Observatori Turístic. Rafael Ruiz ha subratllat que “el Grup és una xarxa única, declarada d’interès públic per la seva trajectòria i que ens dona a les ciutats l’oportunitat de fer front, de manera comuna, a objectius i problemes que no són els mateixos a cada ciutat”. “És un orgull i un s’emociona quan, en un dia com el d’avui, l’Ajuntament de Tarragona reconeix la visió que van tenir els primers alcaldes que van fundar aquesta organització” ha conclòs Rafael Ruiz, abans de signar en el llibre d’honor de la ciutat.