AJUNTAMENT, ARQUEBISBAT I GENERALITAT PRESENTEN “LA RUTA DELS PRIMERS CRISTIANS DE TÀRRACO”
Un desplegable amb tota la informació, un carnet de la ruta i la senyalització oportuna, conformen el projecte
Aquest matí, el Patronat de Turisme, l’àrea de Patrimoni, l’Arquebisbat i la Generalitat, han presentat La ruta del primers cristians de Tàrraco. L’esmentada ruta pretén posar en valors els diferents equipaments museístics i monuments que guarden una relació amb el passat paleocristià de la ciutat. Cal pensar que el patrimoni arqueològic paleocristià de Tàrraco és, en el seu conjunt, el més important de la Península Ibèrica.
D’aquesta manera durant més d’un any s’ha anat treballant aquesta ruta amb la participació del Museu d’Història de Tarragona, Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, Museu Diocesà de Tarragona, Museu Bíblic Tarraconense, Centre Tarraconense El Seminari i el centre comercial Parc Central. Els treballs han estat coordinats pel Patronat Municipal de Turisme de Tarragona. A l’acte s’ha presentat el fullet i el carnet de la ruta així com la senyalítica de la ruta.
La ruta està concebuda com una possibilitat de guiar al visitant a través de continguts de caràcter històric, arqueològic i artístic per fer comprensiu el procés de naixement i desenvolupament del cristianisme a Tarragona, que abasta el període cronològic, des de l’arribada del cristianisme a la ciutat per l’evangelització de Pau de Tars, segons la tradició (s. I dC), fins al moment de la incursió àrab berber, a inicis del segle VIII.
Els monuments i equipaments museogràfics que integren la ruta són: Capella de Sant Pau (Centre Tarraconense El Seminari), Catedral i Museu Diocesà de Tarragona, Museu Bíblic Tarraconense, Amfiteatre de Tarragona (Museu d’Història de Tarragona), Fòrum de la Colònia (Museu d’Història de Tarragona), Conjunt arqueològic del Parc Central, Necròpolis Paleocristiana (Museu Nacional Arqueològic de Tarragona) i Conjunt arqueològic de Centcelles a Constantí (Museu Nacional Arqueològic de Tarragona).
Foto de la roda de premsa: Mauri
D’esquerra a dreta: El director del Museu Bíblic Tarraconense i un dels responsables tècnics del projecte, Andreu Muñoz; el delegat territorial de Cultura de la Generalitat, Jordi Agràs; les regidores Carme Crespo i Patrícia Anton; l’Arquebisbe Jaume Pujol i Patrícia Peruggini, responsable del centre comercial Parc Central.
Tarragona, 1 d’octubre de 2013