Vés al contingut

COM VISITAR LES 15 CIUTATS PATRIMONI DE LA HUMANITAT EN UN MATEIX DIA DES DE CASA

dimarts, 07 abril 2020
Font
Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat

Els nostres balcons, televisors i dispositius mòbils s'han convertit en les principals finestres obertes al món durant la crisi del COVID-19. Amb l'objectiu de fer més suportable la quarantena, el Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat i GVAM han posat a disposició de tots els públics els continguts digitals de les 15 Ciutats Patrimoni de la Humanitat. Des d'ara, és possible emprendre viatges virtuals que ens permetran conèixer més a fons aquestes ciutats que són de Tota la Humanitat i que ens esperen de nou quan, entre tots, superem aquesta situació.

Tots els continguts i recursos fruit del projecte desenvolupat entre 2025 i 2018 pel Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat, la Fundació Orange i GVAM, per crear l'app "Ciutats Patrimoni d'Espanya", estan ara disponibles a la nova pàgina web: https://appsciudadespatrimonio.gvam.es, que veu la llum per tal d'ampliar la seva audiència i portar de manera gratuïta a tots els públics l'immens patrimoni cultural de les 15 ciutats espanyoles inscrites a la Llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO: Alcalá de Henares, Àvila, Baeza, Càceres, Còrdova, Conca, Eivissa, Mèrida, Salamanca, San Cristóbal de la Laguna, Santiago de Compostel·la, Segòvia, Tarragona, Toledo i Úbeda, totes elles incloses al microsite.

Amb aquest web, el viatger podrà conèixer la Hispània romana passejant per Mèrida, Segòvia i Tarragona; descobrir el passat renaixentista del sud a través de les localitats d'Úbeda i Baeza; submergir-se en el passat jueu de la península a Àvila, Còrdova, Segòvia i Toledo; gaudir de diverses opcions culturals al voltant de Madrid en ciutats com Conca; comprendre per què Toledo i Còrdova són les capitals històriques del territori; seguir les petjades de Santa Teresa entre Àvila, Toledo i Segòvia; gaudir i comparar les nou grans catedrals; viatjar a Salamanca i Alcalá de Henares, ciutats universitàries i universals; creuar els límits peninsulars per endinsar-se a Eivissa i San Cristóbal de la Laguna; pelegrinar a Santiago de Compostel·la o recórrer les dues ciutats extremenyes Patrimoni de la Humanitat, Mèrida i Càceres.

'Les combinacions temàtiques i formes de descobrir el nostre passat són innombrables! A més, a través de narracions, textos, imatges i vídeos en llengua de signes, el contingut, en diverses llengües, és accessible per a tothom.

En total, aquesta col·laboració entre el Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat i GVAM ofereix més de 600 vídeos en llengua de signes, 600 locucions, 600 audiodescripcions i al voltant de 1.500 fotografies que faciliten l'accés a la cultura a tots els viatgers, independentment de les seves capacitats sensorials. Sens dubte, aquesta eina conté una de les bases de dades culturals en format multimèdia i accessibles més grans d'Espanya.

Esperem que us agradi!