Vés al contingut

LES III JORNADES DEL ROMESCO ACOLLIRAN RUTES DE TAPES, MENÚS GASTRONÒMICS, ‘SHOW COOKING’ I ACTIVITATS DIDÀCTIQUES

dilluns, 08 octubre 2012
Font
PMTT

Se celebraran des de l’11 fins el 28 d’octubre, i per primera vegada se signarà un conveni per aconseguir la nominació del ‘Romesco de Tarragona’ com a plat típic de la ciutat

El Romesco és el menjar més típicament tarragoní que ofereixen els restaurants de la nostra ciutat, amb unes referènciesque daten de principis del segle XX i que situen la seva elaboració a les mateixes barques del barri de pescadors de Tarragona, El Serrallo.

Tarragona Gastronòmica, la federació que agrupa les tres grans associacions de restaurants de la ciutat (ARPA, a la Part Alta; TarracoGust, al centre; i ARCS, al Serrallo) vol ‘oficialitzar’ ara el romesco com elplat tarragoní per excel•lència.

Per aquest motiu, la celebració de les III Jornades del Romesco de Tarragona arriben enguany més carregades d’activitats que mai, i amb uns prolegòmens solemnes.

En aquest sentit, el dimarts 9 d’octubre, a les 12h, se signarà, a l’Antic Ajuntament de Tarragona, un conveni per al forment del Romesco, la promoció gastronòmica dels plats autòctons i la definició dels mateixos com a eina de promoció turística, vinculant la gastronomia i la imatge de la zona. A resultes de la signatura del conveni es crearà un consell gastronòmic que dictarà els mínims indispensables per tal de poder considerar un plat com a “Romesco de Tarragona”. L’objectiu final és aconseguir la nominaciódel “Romesco de Tarragona” com el plat típic de la ciutat.

El programa de les III Jornades del Romesco de Tarragona oferirà les següents activitats:

Dimarts 9 d’octubre, a les 12 h, a l’Antic Ajuntament de Tarragona (c/Major 39)
• Signatura del Conveni per al Foment del Romesco entre Tarragona Gastronòmica, Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Tarragona, Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Autoritat Portuària de Tarragona, Cambra de Comerç de Tarragona i AEHT.
• Roda de premsa de presentació de les III Jornades del Romesco de Tarragona.

Dimecres 10 d’octubre, a les 10 h, al Mercat Central (Plaça Corsini)
• Presentació dels diferentsshow cookingque es faran al voltant del romesco, de la mà del blogger gastronòmicTxaberAllué (El CocineroFiel) i amb una primera demostració de cuina del Restaurant Manolo.

Del 10 al 13 d’octubre, de 20 a 22 h,
• Tasta Romesco. Els restaurants participants oferiran el seu propi tastet de romesco, al preu de 3€, maridat amb una copa de cervesa Estrella Damm Inedit. 

De l’11 al 28 d’octubre
• Menús gastronòmics de Romesco. Els restaurants participants oferiran un menú ‘romescaire’ dissenyat per a les jornades, acompanyat de cervesa Estrella
Damm Inedit. 

Divendres 19 d’octubre, a les 10 h, al Mercat Central (Plaça Corsini)
• Show cookingde Romesco a càrrec del Cocvla.

Divendres 26 d’octubre, a les 10 h
, al Mercat Central (Plaça Corsini)
• Show cookingde Romesco, a càrrec del restaurant Auriga.

Del 15 al 19 d’octubre i del 22 al 26 d’octubre, al matins
• El Romesco a les Escoles (activitat didàctica sobre la picada tradicional de romesco).

Del 15 al 19 d’octubre i del 22 al 26d’octubre, a les 19 h
• Romesco a les Cuines. Lloc: Cuines GT.