TARRAGONA CELEBRA LA NOVENA EDICIÓ DE LES JORNADES GASTRONÒMIQUES DEL ROMESCO
Fins a 16 restaurants oferiran receptes tradicionals maridades amb vins macabeu de diversos cellers DO Tarragona
El restaurant La Xarxa ha acollit aquest matí la presentació d’una nova edició del Romescvs + Macabevs. 100% DO Tarragona. Les IX Jornades Gastronòmiques Romesco de Tarragona tenen l’objectiu de promoure la gastronomia a la ciutat a través d’un dels productes insígnia de la seva cuina i de la seva essència marinera: el romesco.
Les jornades estan organitzades per l’AEH Tarragona Ciutat i la DO Tarragona i compten amb la col·laboració del Port de Tarragona i el Patronat Municipal de Turisme de Tarragona.
El president de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Tarragona Ciutat, Javier Escribano, ha remarcat que “aquestes són una de les jornades més emblemàtiques de la ciutat, que estan a punt de complir 10 anys””.
De l’11 al 27 d’octubre, 16 restaurants de la ciutat serviran receptes tradicionals o innovadores que seran maridades amb vins de la varietat macabeu de diversos cellers de la DO Tarragona: Mas Amfres, Mas Blanch i Vinícola de Nulles. La presidenta de la DO Tarragona, Maria Rosa Blanch ha destacat que “la cooperació entre dos productes Km0 és importantíssima. És clau que ens ajudem”.
Els establiments participants són: Brisa Restaurant, La CucaFera Restaurant, El Pòsit Restaurant, Casa Balcells Restaurant, La Morada Restaurant, El Llagut, Restaurant 4 Latas Tarragona, La Xarxa Restaurant, El Trull 4 brasas, Selvatic, Tarrakocono, La Jarta, Pizzeria Insitu, Lola Bistro i L'Àncora Restaurant Marisqueria. Enguany també hi participa un restaurant convidat d’Altafulla, Les Bruixes de Burriac de l’Hotel Gran Claustre, amb l’objectiu d’estendre les jornades a altres municipis propers a la ciutat.
Foto: Joan Carles Borrachero
De la seva banda, la cap de relacions institucionals i presidència del Port de Tarragona, Marta Virgili, ha remarcat que “des del Port de Tarragona estem al costat d’iniciatives com aquesta que posen en valor el patrimoni gastronòmic mariner de la ciutat. És una manera de fomentar el comerç i el turisme.”
Per últim, la consellera de l’Ajuntament de Tarragona i presidenta del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona, Montse Adan, ha assegurat que “les Jornades del Romesco són una proposta enogastronòmica importantíssima per a la nostra ciutat. Tarragona ho té tot: oferta cultural, patrimonial i gastronòmica”. I ha afegit que “aquestes jornades són un al·licient més per visitar la ciutat fora de temporada. D’aquí que siguin tant importants en la nostra oferta turística.
El periodista Helder Moya ha dut a terme la presentació de les jornades que ha finalitzat amb una degustació de romesco elaborada pel restaurant La Xarxa del Serrallo, maridada amb vins de la DO Tarragona.
Els menús que oferiran els restaurants participants es podran consultar en aquesta pàgina web