• Català
  • Español
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
  • Русский
  • Zhōngwén

Concurs de Mestres Romescaires Tarragona 2022

Concurs romesco Tarragona
Romesco de Tarragona
Romesco de Tarragona
Romesco de Tarragona
Romesco de Tarragona
Romesco de Tarragona
Romesco de Tarragona
Romesco de Tarragona
23 d'octubre

Viu el concurs d'un dels elements gastronòmics més propis i identificatius de la nostra ciutat, el romesco.

Tasta les cassoletes de romesco acompanyades d’un vi DO Tarragona

Lloc: pèrgola del Serrallo, el barri mariner de Tarragona

Programa:

  • 9.30 h: inici del concurs

Els concursants s’han de presentar amb un morter i els ingredients del país que considerin necessaris per fer el guisat. L’organitzador del concurs, el Sindicat d’Iniciativa i Turisme, els lliurarà una cassola amb tapa, el peix, l’oli, l’aigua, un fogó, carbó, pastilles per encendre’l, un davantal i una cullera de fusta. No es pot portar fet cap mena de fumet, ni cap salsa preparada prèviament i el romesco ha de ser elaborat d’acord amb la forma tradicional del Serrallo de Tarragona.

Amb els esmentats elements, els concursants han de fer en la taula i fogó que els seran assignats, una cassola de romesco de sis racions.

  • A partir de les 12 h: tastet de cassoletes de romesco acompanyat d’un vi DO Tarragona
  • 13.00 h: presentació al jurat
  • Acte públic de presentació de les persones guanyadores: al voltant de les 13.30 h

 

Vegeu el programa

Vegeu el llibret d'El Romesco

 

 

 

Si hi ha un bon àpat per reunir a taula amics i familiars aquest és el romesco, el plat insigne de Tarragona. Gaudiu d’aquesta versió del Josep Maria Tules “Pitu Mosquits”, serrallenc de soca-rel. T'animes a cuinar aquesta vídeo recepta?

randomness