Viu el concurs d'un dels elements gastronòmics més propis i identificatius de la nostra ciutat, el romesco.
Tasta les cassoletes de romesco, el gran guisat mariner tarragoní!
Programa:
9.30 | Inici del concurs |
12.50 | Els concursants presentaran una cassola de romesco de 6 racions al jurat |
13.00 | Tast popular gratuït de racions de romesco |
13.40 | Acte presentació de les persones guanyadores i entrega de premis |
14.00 | Subhasta de les cassoles dels participants |
Lloc: pèrgola del Serrallo, el barri mariner de Tarragona
Història del concurs
Aquesta cita se celebra cada dos anys i va patir una aturada a conseqüència de les restriccions a causa de la pandèmia. El Sindicat d’Iniciativa i Turisme va néixer l’any 1910 i amb la finalitat de promoure turísticament la ciutat de Tarragona va organitzar, l’any 1951 el primer concurs de mestres romescaires. El president era Joan Noguera Salort que, junt amb el vocal Antoni Alasà (periodista conegut com a Máximo Burxa) van aconseguir un gran esdeveniment i ressò mediàtic.El primer concurs es va celebrar el 3 de juny de 1951 i la guanyadora fou Carme Brull Zaragoza. Aquell mateix any es va fer la primera edició del llibret "El romesco" confeccionat per Antoni Alasà Domingo. El 1977 es va decidir que el concurs es faria de forma biennal i fins avui s'han fet 29 concursos.