Tàrraco a taula
L’associació de restauradors Tàrraco a Taula, creada l’any 1997, organitza Tàrraco a Taula, que té com a objectiu oferir una visió actual de la cuina de l’antiga Roma.
Durant els dies de Tàrraco Viva, el festival romà de Tarragona, les cuines de bona part dels restaurants de la ciutat es transformen per reviure els sabors i les aromes pròpies de la cultura romana.
Els restauradors i col·laboradors de Tàrraco a Taula trien amb molta cura les matèries primes escollides. La proximitat és la clau de tot, cuina km 0 amb productes de temporada. Darrere de cada menú degustació i, de cada plat, doncs, s’hi amaguen moltes hores d’estudi per part d’uns restauradors que viuen amb autèntica passió la reconstrucció de la cuina de l’antiga Roma.
Durant aquest recorregut visual sobre la gastronomia del Mare Nostrum ens acompanyarà el catedràtic d’arqueologia clàssica Joaquín Ruiz de Arbulo i 4 restauradors que coneixen en profunditat com cuinaven i menjaven els habitants de l’antiga Tàrraco: l’Ana Ruiz de l'AQ, el Santos Masegosa d'El Cortijo, el Ramon Martí d'El Llagut i el Xavi Fernández del Seasons.