Vés al contingut

Defensar els productes locals i els valors de la cuina del territori són els objectius que van moure a Carlo Petrini a impulsar la creació del moviment SlowFood. A Itàlia, l’Slow Food va expandir-se com una taca d’oli i va obtenir un gran suport al voltant de la cuina mediterrània. Arreu del món, s’ha anat estenent, mica en mica, vinculada a altres aspectes, com ara la recuperació de productes autòctons i l’impuls de l’agricultura ecològica.

A Catalunya, la cultura Slow Food s’ha vinculat també als restauradors que, amb el segell de km0 han defensat els productes de proximitat, de qualitat i amb una clara aposta per la producció ecològica.

Slow food a Tarragona

Precisament amb aquesta filosofia va néixer a Tarragona la Fira SantaTeca, que se celebra coincidint amb la festa major de Santa Tecla i, en la qual, els productors i restauradors del moviment, donen a tastar els seus productes.

A la ciutat, actualment, s'hi poden trobar tres establiments amb el segell Km0: El Llagut, situat a la plaça del Rei, una taverna marinera que ofereix una deliciosa cuina de proximitat, Lola Bistró, al carrer d'En Ventallols, on es pot experimentar un àpat saludable en plats per compartir i El Terrat, al carrer Pons d'Icart, un espai obert on gaudir de la gastronomia local i d'avantguarda.

SlowFood Tarraco es troba present a les següents xarxes:

Facebook
Twitter