TARRAGONA SEDUEIX AMB LA SEVA ESPECTACULAR I INNOVADORA 'HISTÒRIA VIVA' AL SEU AMFITEATRE
Gairebé 700 persones van acudir a l'estrena d'aquesta recreació històrica i digital que, fins al 2 de setembre, omplirà de màgia les vetllades estiuenques dels dissabtes
La ciutat dels tres Patrimonis de la Humanitat per la UNESCO ha tornat a posar en valor el més important d'ells, el conjunt arqueològic romà de Tàrraco, per amenitzar durant l'estiu les nits dels dissabtes. El seu Amfiteatre, amb vistes al Mediterrani, és el màgic escenari d’'Història Viva' que, en la seva 6a edició, ha fet un pas més incorporant tecnologia digital, amb projeccions sobre la sorra que s'harmonitzen amb les recreacions en viu.
Diuen que a Tarragona la història surt de les pedres i cobra vida. I per comprovar-ho, no hi ha més que visitar la ciutat dels tres Patrimonis de la Humanitat per la UNESCO -conjunt arqueològic romà de Tàrraco, dieta mediterrània i Castells- fins al 2 de setembre.
Cada dissabte, a partir de les 22.00 hores, el seu majestuós Amfiteatre acull la 6a edició de 'Tarragona, Història Viva', una recreació històrica del seu passat romà que aquest any presenta una gran novetat: la incorporació a la mateixa de les noves tecnologies digitals. Mitjançant elles, s'aconsegueixen projeccions a la sorra del recinte que es combinen harmònicament amb les recreacions en viu.
Fins a aquest any, 'Història Viva' comptava amb grups de recreació històrica per proposar als espectadors un viatge de retorn al passat de 19 segles, al segon de la nostra era, per conèixer i veure com vivien els romans en aquella Tàrraco, primer assentament de l'Imperi fora d'Itàlia. En el nou format, la seva vida quotidiana i els combats dels gladiadors cobren altra dimensió amanits d'imatges, llum i so que proporciona la tecnologia digital.
En aquesta 6a edició s'ha fet un esforç addicional per afegir a la recreació informació històrica bàsica de Roma, de la fundació de Tàrraco i de la relació entre les dues ciutats i altres de l'Imperi amb les que Tarragona mantenia vincles comercials, d'amistat i germanor.
L'aplicació de la tecnologia digital, amb importants mitjans i qualitat cinematogràfica, ha aconseguit combinar la imatge de diferents projectors com si fos un sol, al mateix temps que es coordina la llum i el so, que aquest any tenen un protagonisme especial perquè aquestes mil·lenàries pedres cobrin vida com per art de màgia, captivant als espectadors. Com a aquests gairebé 700 que van assistir a la sessió inaugural, el passat 15 de juliol.
Aquest renovat projecte, impulsat pel Patronat Municipal de Turisme de Tarragona, compta amb la participació de grups de recreació històrica de la ciutat, Tarraco Lvdvs i Thaleia, de l'empresa Digivisión -autora de la sèrie de RTVE 'Enginyeria romana' i co-creadora ( amb l'empresa Imageen) de la innovadora App de realitat augmentada Imageen Relivint Tarraco, que recrea els més importants llocs històrics de la ciutat mostrant-los comparativament tal com eren fa 19 segles, una iniciativa pionera a Espanya.
"Aquesta nova acció del Patronat Municipal de Turisme aposta per la innovació mantenint el rigor històric i pretén posicionar el relat i la marca de Tarragona, oferint al visitant una experiència única i memorable a l'Amfiteatre, escenari icònic de la nostra ciutat mediterrània, Patrimoni Mundial de la Humanitat ", afirma la regidora de Turisme de l'Ajuntament de Tarragona, Inma Rodríguez.
El preu de les entrades anticipades és de 10 euros, per a adults, i de 7,50 euros per a nens entre 5 i 12 anys, i majors de 65 anys, sent gratuïtes per als menors de 5 anys. A taquilla, els preus són de 15 i 10 euros, respectivament. A més hi ha una entrada familiar, per a dos adults i dos nens, a un preu únic de 35 €. La compra d'aquestes entrades es pot fer a través del web del Patronat Municipal de Turisme i també a les oficines municipals de Turisme o a les taquilles de l'Amfiteatre, dues hores abans de la representació.