Concurs de Mestres Romescaires Tarragona 2022
Viu el concurs d'un dels elements gastronòmics més propis i identificatius de la nostra ciutat, el romesco.
Tasta les cassoletes de romesco acompanyades d’un vi DO Tarragona
Lloc: pèrgola del Serrallo, el barri mariner de Tarragona
Programa:
- 9.30 h: inici del concurs
Els concursants s’han de presentar amb un morter i els ingredients del país que considerin necessaris per fer el guisat. L’organitzador del concurs, el Sindicat d’Iniciativa i Turisme, els lliurarà una cassola amb tapa, el peix, l’oli, l’aigua, un fogó, carbó, pastilles per encendre’l, un davantal i una cullera de fusta. No es pot portar fet cap mena de fumet, ni cap salsa preparada prèviament i el romesco ha de ser elaborat d’acord amb la forma tradicional del Serrallo de Tarragona.
Amb els esmentats elements, els concursants han de fer en la taula i fogó que els seran assignats, una cassola de romesco de sis racions.
- A partir de les 12 h: tastet de cassoletes de romesco acompanyat d’un vi DO Tarragona
- 13.00 h: presentació al jurat
- Acte públic de presentació de les persones guanyadores: al voltant de les 13.30 h
Vegeu el programa
Vegeu el llibret d'El Romesco
Si hi ha un bon àpat per reunir a taula amics i familiars aquest és el romesco, el plat insigne de Tarragona. Gaudiu d’aquesta versió del Josep Maria Tules “Pitu Mosquits”, serrallenc de soca-rel. T'animes a cuinar aquesta vídeo recepta?