Vés al contingut
Activitats per a gastrofoodies
Excursions marítimes amb aperitiu

Gaudeix d’un passeig en vaixell fins el Cap de Salou i fes l’aperitiu a la mar.

Domus Apicius

Podrem gaudir d'una experiència singular al voltant de la gastronomia romana. Un repte per als sentits que permet viatjar 2000 anys enrere i descobrir...

Excursions en barca per la costa de Tarragona amb àpat mariner

Recorre la costa de Tarragona en vaixell i gaudeix d’un dinar o sopar típic mariner mentre navegues.

El Serrallo ve de gust

El barri mariner de Tarragona, a tocar d’un dels ports marítims més importants de la Mediterrània, té una gran activitat gastronòmica, cultural, associativa, i econòmica centrada, principalment, en la pesca i la mar des de temps immemorials.

El Serrallo

Vídeo receptes del Serrallo

Gamba i peix blau de Tarragona
El romesco de Tarragona

El romesco de Tarragona

El romesco de Tarragona

El romesco és el plat més típicament tarragoní que podem oferir els restaurants de la nostra ciutat, bàsicament de peix o marisc, però que també pot ser de carn o aviram. A més a més, és una salsa freda que fem servir d’acompanyament d’entrants, de peix, marisc i carns.

El romesco

Romescada d'aranya

© Tarragona turisme

© Tarragona turisme

El Chartreuse de Tarragona

El Chartreuse, fabricat actualment pels monjos cartoixans a Voiron, França, es va elaborar fins al 1989 en la seva factoria de Tarragona.

El licor havia nascut el 1605, quan els monjos van rebre un manuscrit amb la fórmula d’un «elixir de la llarga vida».

El Chartreuse

La fàbrica de la Chartreuse

Vine al Mercat Central, un nou espai on comprar, degustar i veure en acció el nou rellotge carilló - © David Oliete - Mercats de Tarragona

Vine al Mercat Central, un nou espai on comprar, degustar i veure en acció el nou rellotge carilló - © David Oliete - Mercats de Tarragona

Mercats de Tarragona

Diuen que per conèixer realment com són les ciutats i els que hi viuen, hem de buscar la clau als seus mercats.

Mercats

Mercat central, el batec de Tarragona

Calendari gastronòmic
13 i 14 d'abril

Fira ÀPAT Tarragona, un banquet de sabors catalans que no et pots perdre!

Vine a Fira Àpat! Ets un gourmet? Un apassionat del producte de proximitat i vols conèixer de primera mà els millors productes catalans així com els seus productors? Descobreix els productes de proximitat més innovadors, aprèn dels millors xefs i degusta aliments deliciosos.

Del 10 al 26 de maig

Degusteu l'arròs mariner de Tarragona

Alguns dels millors restaurants de Tarragona us ofereixen menús amb l’arròs mariner com a protagonista.

11 i 12 de maig

Torna Fòrum Vinarium a la plaça del Fòrum de Tarragona

Fòrum Vinarium, una proposta enoturística per gaudir dels millors vins de les diferents Denominacions d'Origen del territori, cerveses artesanes, caves de proximitat, vermuts de la zona i un genial assortit de tapes dels comerços de la plaça del Fòrum.

16 de maig, a les 20.30 h

Amb Convivium, reviu un banquet de l'antiga Mediterrània

Aquest any, el Convivium es torna a celebrar en un dels espais que respiren més tradició romana de casa nostra: la terrassa superior de l’Amfiteatre.

Del 28 de maig al 2 de juny

Una oportunitat per degustar i conèixer el vi de la DO Tarragona

La DO Tarragona desembarca amb un programa que connectarà la ciutat amb l'interior del territori. Uns dies per gaudir dels vins de la DO Tarragona en el marc de la Fira del Vi.

Descarregueu el programa

Del 3 d'octubre al 28 de novembre

Degusteu els 'Tastets de Tarragona' 

'Tastets de Tarragona' compta amb vuit establiments que serviran platillos maridats amb vins i caves 

De l’11 al 27 d’octubre

Romescvs + Macabevs. 100% DO Tarragona

Menús a restaurants de la ciutat amb el romesco com a protagonista, el plat tarragoní per excel·lència. 

9 i 10 de novembre

Veniu a L'Embutada a tastar el vi novell, degusteu productes gastronòmics i culturals del territori i molt més: actuacions, visites guiades, mostra d'oficis, etc.

La festa de L'Embutada convida a recuperar la memòria i la tradició vitivinícola i posa en valor l’embut, que no només es feia servir a Tarragona i als municipis del Tarragonès, sinó també en regions de vins tan emblemàtiques com el Priorat i el Baix Penedès.

Tria la teva Tarragona!

Troba la teva experiència a la ciutat!

Familiar
Familiar
Ecotourista
Ecotourista
Descoberta
Descoberta
Gastrofoodie
Gastrofoodie
Cultural
Cultural
Educativa
Educativa